Du er her: Nyheder » En ny skandinavisk velfærdsmodel

En ny skandinavisk velfærdsmodel

29. feb 2016

Ny norsk forskningsrapport belyser som en del af et større nordisk forskningsprojekt ”Outsourcing of Scandinavian Welfare Societies”, hvilken betydning det har for borgerroller, hvorvidt velfærdsydelser leveres af offentlige, frivillige eller private udbydere.

Med den seneste rapport "Mot en ny skandinavisk velferdsmodell?" sætter forskere for første gang tal på, hvor stor en andel offentlige, frivillige og private velfærdsudbydere har af det totale velfærdstilbud i hhv. Danmark, Norge og Sverige.

Rapporten viser blandt andet, at de private udbydere er i vækst. Derudover dokumenterer rapporten, at de frivillige (ideelle) velfærdstilbud er bedst til at sikre mangfoldigheden og bedst til at give brugerne medindflydelse på tilbuddene.

Derfor er det et paradoks, at velfærdspolitikken ikke støtter op om de ideelle aktøres udvikling, siger professor Karl Henrik Sivesind fra Institutt for Samfunnsforsknign i Oslo til den norske avis ”Vårt Land” i forbindelse med udgivelsen af rapporten.

Hent rapporten Mot en ny skandinavisk velferdsmodell. Konsekvenser av ideell, kommersiell og offentlig tjenesteyting for aktivt medborgerskap.